ΕΠΙΣΤΡΟΦΕΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Έχετε δικαίωμα αλλαγής προϊόντων ισόποσης αξίας, εφόσον αυτά δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ή μεταποιηθεί, εντός 4 ημερολογιακών ημερών από την παραλαβή τους. 

Βάση  των «Όροι και κανόνες λειτουργίας» Του vizantinokosmos
Σε περιπτώσεις υπαναχώρησης  ο πελάτης πληρώνει το κόστος μεταφοράς για την επιστροφή του. Υπαναχώρηση σημαίνει ότι ο καταναλωτής μπορεί να επιστρέψει το προϊόν, εάν για οποιονδήποτε λόγο αλλάξει γνώμη.

Το μόνο που πρέπει να κάνει ο πελάτης είναι να καλέσει την Ελτά Πόρτα Πόρτα που παρέδωσε το δέμα και να δώσει το δέμα που παρέλαβε με την απόδειξη και να σταλεί με χρέωσή του στη παρακάτω διεύθυνση : Βουλγαράκης Μιχαήλ Βασιλειές Ηρακλείου 27.
Έχετε απόλυτο δικαίωμα να επιστρέψετε τα προϊόντα που αγοράσατε, αζημίως και χωρίς να είστε υποχρεωμένοι να μας γνωστοποιήσετε το λόγο για τον οποίο επιθυμείτε την επιστροφή των προϊόντων, εντός τεσσάρων (4) ημερών από την ημερομηνία που θα τα παραλάβετε. 

Από το δικαίωμα επιστροφής εξαιρούνται τα προϊόντα που έχουν κατασκευαστεί κατά ειδική παραγγελία.

Στην περίπτωση αυτή δεν αποδεχόμαστε την επιστροφή των προϊόντων.

Παρακαλώ σημειώστε ότι επιστροφές γίνονται δεκτές μόνο εφόσον, τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παραλάβατε, χωρίς δηλαδή να έχουν φθαρεί, καταστραφεί και άλλο, μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο.

Για την επιστροφή των προϊόντων πρέπει να προηγηθεί αποστολή email στο vizantinokosmos@gmail.com

Παρακαλώ φροντίστε η συσκευασία της αποστολής να είναι ασφαλής έτσι ώστε να μην προκληθεί κάποια φθορά κατά την μεταφορά του.

Σας ενημερώνουμε ότι η επιχείρηση μας δεν φέρει ευθύνη σε περίπτωση απώλειας ή καταστροφής του προϊόντος κατά την μεταφορά της επιστροφής.

Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, η επιστροφή των χρημάτων σας θα ολοκληρωθεί εντός τριάντα(10) ημερών από την ημερομηνία παραλαβής των προϊόντων

Ακύρωση Παραγγελίας

Σε περίπτωση που έχει ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική παραγγελία αλλά δεν έχει αποσταλεί ακόμα το προϊόν και θέλετε να την ακυρώσετε μπορείτε να μας αποστείλετε email ακύρωσης με τα στοιχεία της παραγγελίας χωρίς να χρειάζεται να αναφέρετε τους λόγους ακύρωσης της παραγγελίας.

Σε περίπτωση που έχει αποσταλεί το προϊόν και πάλι μπορείτε να ακυρώσετε την παραγγελία στέλνοντας email στο vizantinokosmos@gmail.com με τα στοιχεία της παραγγελίας. 

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να επωμιστείτε το κόστος μεταφορικών αποστολής και επιστροφής της παραγγελίας.

Ειδικότερα:
Α. Επιστροφές προϊόντων με χρέωση της vizantinokosmos.gr
Επιστροφή προϊόντων με χρέωση της
vizantinokosmos.gr μπορεί να πραγματοποιηθεί σε συγκεκριμένες  περιπτώσεις στις οποίες,  υπάρχει υπαιτιότητα του  vizantinokosmos.gr
1) Η παραγγελία εκτελείται εσφαλμένα, δηλαδή σε περίπτωση παράδοσης είδους άλλου από αυτό που παραγγέλθηκε ή σε ποσότητα μεγαλύτερη από αυτή που παραγγέλθηκε.
2) Το είδος κατά την παράδοση έχει συσκευασία τόσο κατεστραμμένη (ολοκληρωτικά ή κατά το μεγαλύτερο μέρος της) ώστε αυτό να επηρεάζει/επιδρά στην χρήση του.
3) Το είδος, κατά την παράδοση, διαπιστωθεί ότι είναι ελαττωματικό.
4) Στην περίπτωση και μόνο που διαπιστώσετε ότι το προϊόν το οποίο αγοράσατε από το κατάστημα μας, δεν πληροί τις προϋποθέσεις γνησιότητας της εταιρείας, τα στοιχεία της οποίας αναγράφονται πάνω στο προϊόν θα αποζημιωθείτε πλήρως τόσο για την τιμή του προϊόντος όσο και για αυτή των συνολικών εξόδων των μεταφορικών.
Επισημαίνεται πως για να θεωρείται μία ιδιότητα συνομολογημένη, θα πρέπει να πιστοποιείται ως τέτοια εγγράφως κατά την παραλαβή από αμφότερα τα μέρη.

Πολιτική επιστροφής χρησιμοποιημένου ή ανοιγμένου προϊόντος
Όλα μας τα προϊόντα τα προμηθευόμαστε από εγκεκριμένους προμηθευτές, έτσι ώστε να υπάρχει η δυνατότητα έλεγχο
u του προϊόντος.
Στην περίπτωση που ανοίξετε ή χρησιμοποιήσετε ένα τέτοιο ελαττωματικό προϊόν, είμαστε πάντα στην διάθεση σας για να το επιλύσουμε.
Σε μία τέτοια περίπτωση (ελαττωματικού προϊόντος) θα πρέπει, όπως καταλαβαίνεται, να γίνει και η κατάλληλη διαπίστωση.
Οι ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν είναι οι εξής:
1. Παρακαλούμε να μας στείλετε πίσω το προϊόν που έχετε παραλάβει,
(με δικά σας έξοδα αποστολής  με την  εταιρεία
elta Courier, ώστε να μας δώσετε και τον αριθμό παρακολούθησης της αποστολής “tracking number”),
ώστε να το στείλουμε για έλεγχο.
Διεύθυνση αποστολής:
vizantinokosmos
Βουλγαράκης Μιχαήλ   Νικηφόρου Φωκά 27   Τ.Κ. 71500  Βασιλειές Ηρακλείου Κρήτης
Τηλέφωνα 6981143035  2.

Μετά τον έλεγχο του προϊόντος και αφού διαπιστωθεί πρόβλημα, θα ειδοποιηθείτε και έχετε τις εξής επιλογές:
α) αντικατάσταση με καινούργιο (ίδιο) προϊόν με αποστολή χωρίς καμία επιβάρυνση από μέρους σας.
Συγχρόνως σας καλύπτουμε και τα έξοδα αποστολής που κάνατε για να στείλετε το προβληματικό προϊόν πίσω σε εμάς για έλεγχο.
β) χρηματική αποζημίωση (να πάρετε πίσω το 100% των χρημάτων σας), τόσο για το προβληματικό προϊόν, όσο και για τα έξοδα αποστολής.
3. Στην περίπτωση που δεν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα του προϊόντος, τότε:
 σας ειδοποιούμε για τα αποτελέσματα του ελέγχου και σας αποστέλλουμε το προϊόν 
 πίσω με δικά σας έξοδα.

Στις παραπάνω περιπτώσεις, ο πελάτης δύναται:
1) Είτε να μην αποδεχτεί την παραλαβή του προϊόντος εξ αρχής.
2) Είτε να ζητήσει την επιστροφή του, κατόπιν συνεννόησης με τον vizantinokosmos  στο τηλέφωνο 6981143035. Σε κάθε περίπτωση, τα προϊόντα πρέπει να επιστρέφονται από τον πελάτη αχρησιμοποίητα στην ίδια κατάσταση που παρελήφθησαν. Σε περίπτωση που δεν επιστραφούν, κατά τον χρόνο που συμφωνήθηκε κατόπιν της συνεννόησης με την ΑΤΟΜΙΚΗ  ΕΤΑΙΡΕΙΑ VIZANTINOKOSMOS ΕΙΔΗ ΔΏΡΩΝ  και πάντως εντός δεκατεσσάρων (4) ημερολογιακών ημερών από την ημέρα παράδοσης.
Σε διαφορετική περίπτωση εφόσον δεν έχετε επισημάνει το πρόβλημα κατά την παραλαβή τότε το Ηλεκτρονικό Κατάστημα δικαιούται να μην αποδεχθεί την επιστροφή και συνεπώς να αρνηθεί την αντικατάσταση.
Σε κάθε περίπτωση, ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΩΣ, η επιστροφή του προς αντικατάσταση προϊόντος θα πρέπει να γίνεται μαζί με όλα τα πρωτότυπα έγγραφα τα οποία συνόδευαν το προϊόν ,Δελτίο Αποστολής, Τιμολόγιο, ή Απόδειξη Λιανικής και πλήρη την συσκευασία του και κάθε άλλη ή πρόσθετη παροχή που δόθηκε με αυτό (π.χ. πρόσθετο ή άλλο προϊόν δωρεάν, δώρο επιταγές κτλ).
Η επιστροφή των προϊόντων με χρέωση του vizantinokosmos θα πραγματοποιείται είτε με μέσα της απολύτου επιλογής της (προσωπικό και μεταφορικά μέσα), είτε με προσωπική φροντίδα και έξοδα του πελάτη, όπου οριστεί κατόπιν συνεννόησης του πελάτη με τον Διαχειριστή πωλήσεων του Ηλεκτρονικού Καταστήματος της ATOMIKHΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VIZANTINOKOSMOS ΕΙΔΗ ΔΏΡΩΝ ,σε καμία περίπτωση η επιστροφή δεν γίνεται με πρωτοβουλία του πελάτη.
Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από το vizantinokosmos, η πίστωση των χρημάτων στον πελάτη θα γίνεται με επιμέλεια του vizantinokosmos μέσω πίστωσης στην πιστωτική κάρτα ή στον λογαριασμό του με την οποία έκανε ο πελάτης την συγκεκριμένη αγορά (βάσει δήλωσης του πελάτη) και για τα στοιχεία της οποίας θα ενημερώνει τον vizantinokosmos αποκλειστικά και μόνο βάσει της παρακάτω «Διαδικασία Πίστωσης».

«Διαδικασία Πίστωσης»
Μετά την έκδοση πιστωτικού τιμολογίου ή απόδειξης επιστροφής λιανικής, ο πελάτης θα λάβει ηλεκτρονικό μήνυμα με το παρακάτω περιεχόμενο στο οποίο καλείται και να ανταποκριθεί εντός 4 εργασίμων ημερών.
Αγαπητέ μας πελάτη, για την ρύθμιση και λογιστική τακτοποίηση των εμπορευμάτων που παραλάβαμε από εσάς (ως επιστροφή προς το ηλεκτρονικό κατάστημα www.vizantinokosmos.gr , εκδόθηκαν τα κατάλληλα πιστωτικά παραστατικά τα οποία και θα σας αποσταλούν ταχυδρομικά.

Επιστροφές προϊόντων με χρέωση του πελάτη.
Επιστροφή προϊόντων με χρέωση του πελάτη για τα μεταφορικά έξοδα επιστροφής μπορεί να πραγματοποιηθεί σε περίπτωση αναιτιώδους υπαναχώρησης. Στις περιπτώσεις δηλαδή, κατά τις οποίες ο πελάτης για οποιονδήποτε λόγο, εκτός των παραπάνω, άλλαξε γνώμη και δεν επιθυμεί πλέον την αγορά του προϊόντος, εφόσον δεν έχει εκπνεύσει η ανωτέρω αναφερομένη προθεσμία.
Η επιστροφή των προϊόντων μπορεί να γίνει με αποστολή αυτών, επιβαρυνόμενος ο πελάτης με την ευθύνη, επιμέλεια και τα έξοδα αποστολής τους, όπου οριστεί κατόπιν συνεννόησης με τον Διαχειριστή πωλήσεων του Ηλεκτρονικού Καταστήματος της ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ VIZANTINOKOSMOS ΕΙΔΗ ΔΏΡΩΝ στο τηλέφωνο  6981143035. Ουδεμία αξίωση δύναται να προβληθεί έναντι του vizantinokosmos από τον πελάτη ή/και τρίτο εμπλεκόμενο σε σχέση με την καταβολή του κόστους μεταφορικών που θα απαιτηθεί για την επιστροφή του προϊόντος στον vizantinokosmos.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει το προϊόν να είναι αχρησιμοποίητο και να βρίσκεται σε άριστη κατάσταση, των πρωτότυπων παραστατικών εντύπων που το συνόδευαν κατά την παράδοσή του (απόδειξη λιανικής πώλησης/Δελτίο αποστολής ή Τιμολόγιο/Δελτίο Αποστολής), αλλά και των συνοδευτικών εντύπων της επιστροφής, κάθε άλλης ή πρόσθετης παροχής – ωφελήματος που δόθηκε με αυτό ενόψει της αγοράς (π.χ. δώρο επιταγές, πρόσθετο ή άλλο προϊόν κλπ), καθώς και με την συσκευασία του και λοιπό περιεχόμενο αυτής σε άθικτη και άριστη κατάσταση (π.χ. κουτί, φελιζόλ, νάιλον, οδηγίες χρήσης κλπ).
Σε περίπτωση επιστροφής των προϊόντων, και υπό την προϋπόθεση ότι θα έχουν προηγουμένως παραληφθεί και ελεγχθεί τα προϊόντα από τον vizantinokosmos, η επιστροφή των  χρημάτων στον πελάτη, θα γίνεται με επιμέλεια του vizantinokosmos, μέσω πίστωσης στην πιστωτική κάρτα με την οποία έκανε ο πελάτης την συγκεκριμένη αγορά (βάσει δήλωσης του πελάτη) και για τα στοιχεία της οποίας θα ενημερώνει την vizantinokosmos αποκλειστικά και μόνο βάσει της «Διαδικασία Πίστωσης».
Σε περίπτωση που τα προϊόντα επιστρέφονται κατεστραμμένα ή ελλιπή ο vizantinokosmos δεν έχει την υποχρέωση να τα παραλάβει ή έχει το δικαίωμα να τα παραλάβει και να ζητήσει αποζημίωση από τον πελάτη το ποσό της οποίας θα καθορίζεται από την κατάσταση των προϊόντων και οιαδήποτε εξ αυτής της αιτίας βλάβη του, και να προβεί μονομερώς και άνευ ετέρου τινός σε ολικό ή μερικό συμψηφισμό της απαίτησής του  έναντι του πελάτη.
Εν γένει, για την ολοκλήρωση της διαδικασίας επιστροφής, ανεξαρτήτως αιτιολόγησης, θα πρέπει ο πελάτης να έχει πλήρως εξοφλήσει το χρέος του προς τον vizantinokosmos, τόσο όσον αφορά το κόστος του είδους, όσο και τις χρεώσεις μεταφορικών.
στο οποίο αναφέρεται ακριβές περιεχόμενό του, καθώς και τα δικαιώματα που παρέχει το εφαρμοστέο δίκαιο.

Να μην έχουν αλλοιωθεί τα σταθερά στοιχεία της συσκευής (Serial No.).
« Τιμές »
Στόχος της VIZANTINOKOSMOS  ΕΙΔΗ ΔΏΡΩΝ είναι η διασφάλιση των καλύτερων τιμών της αγοράς.
Για την επίτευξη του στόχου αυτού, παρακολουθείται καθημερινά η διαμόρφωση των τιμών πώλησης στην αγορά και γίνεται συστηματική προσπάθεια για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας μέσω πιο προσιτών τιμών.
Εν γένει, οι τιμές στην αγορά των εκκλησιαστικών προϊόντων είναι ευμετάβλητες, είτε προς τα πάνω, είτε προς τα κάτω, αντανακλώντας ουσιαστικά τις ανάλογες αλλαγές στο κόστος των αγαθών.
Το ηλεκτρονικό κατάστημα ενημερώνεται σε καθημερινή βάση για τις μεταβολές όλων των τιμών, παρέχοντας στον πελάτη την πληροφορία που χρειάζεται.
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι Ο vizantinokosmos θα εκτελεί τις παραγγελίες σας μέσω του  www. vizantinokosmos.gr βάσει των τιμών που ίσχυαν και εμφανίζονταν στην ιστοσελίδα κατά την στιγμή της κατάθεσης της πρότασης παραγγελίας σας για τα είδη που περιλαμβάνονταν στην προτεινόμενη παραγγελία σας, ακόμα και αν έχουν μεσολαβήσει διακυμάνσεις και αλλαγές μέχρι τη στιγμή αποδοχής εκ μέρους μας της πρότασής σας, εκτέλεσης και έκδοσης των συνοδευτικών παραστατικών της παραγγελίας σας.
Οι τροποποιήσεις δεν αυξάνουν ούτε μειώνουν το ποσό της χρέωσής σας.
Τα είδη που σας αποστέλλονται σε αντικατάσταση ειδών που παραγγείλατε χρεώνονται στην τιμή που εμφανίζεται ή ισχύει στην ιστοσελίδα κατά την ημέρα εκτέλεσης της παραγγελίας.
Το τελικό ποσό χρέωσής σας είναι ίσο με την αξία της παραγγελίας που τελικώς εκτελείται (κατά την φάση εκτέλεσης, αφού έχει προηγηθεί η προετοιμασία της παραγγελίας).
Το ποσό της τελικής παραγγελίας και χρέωσης είτε συμπίπτει με το συνολικό ποσό της προτεινόμενης εκ μέρους σας παραγγελίας (αφού είναι διαθέσιμα όλα τα προϊόντα), είτε είναι μικρότερο από αυτό της συνολικής προτεινόμενης εκ μέρους σας παραγγελίας (αφού είναι διαθέσιμα μερικά από τα προϊόντα).
Οι αναγραφόμενες τιμές των προϊόντων είναι χωρίς ΦΠΑ.
Επίσης στις τιμές δεν περιλαμβάνεται οι τιμές μεταφορικών του vizantinokosmos.gr , διότι αυτές εμφανίζονται κατά την διαμόρφωση της προτεινόμενης παραγγελίας σας κατά την στιγμή που την οριστικοποιείτε.
Οι αναγραφόμενες στο ηλεκτρονικό κατάστημα τιμές  δεν συμπεριλαμβάνουν ΦΠΑ, διότι εμφανίζονται στο τέλος της παραγγελίας με τα έξοδα αποστολής.
Στις επιπλέον επιβαρύνσεις όπως π.χ. έξοδα αποστολής, ταχυδρομικά, συσκευασία, δεν εφαρμόζεται έκπτωση ή προσφορά, εκτός και εάν γίνεται διαφορετική συγκεκριμένη αναφορά στην περιγραφή.
Σε περίπτωση που κατά την ίδια περίοδο αγοράς έχουν ανακοινωθεί περισσότερες της μίας προσφορές ή/και προωθητικές ενέργειες ή/και εκπτώσεις, οι οποίες είτε σχετίζονται με το σύνολο της παραγγελίας, είτε με ομάδες προϊόντων, είτε με συγκεκριμένα είδη, θα εφαρμόζεται μόνον μία και δη η πιο συμφέρουσα για τον πελάτη.
Όλες οι προσφορές ισχύουν για προκαθορισμένη χρονική περίοδο, υπό την προϋπόθεση ότι και το προσφερόμενο είδος είναι διαθέσιμο και εφόσον το απόθεμα επαρκεί.
Ο vizantinokosmos.gr δεν είναι υπόχρεος σε κανένα πελάτη για οποιαδήποτε οικονομική ζημία που μπορεί να προέκυψε από άρνηση ή αδυναμία εκτέλεσης, καθυστέρηση εκτέλεσης, ακύρωση, απόσυρση/διακοπή οποιασδήποτε παραγγελίας ή οποιασδήποτε αδυναμίας ή αποτυχίας οποιουδήποτε πελάτη στο να κάνει χρήση του ηλεκτρονικού καταστήματος, προσφοράς, έκπτωσης, προωθητικής ενέργειας αυτού για οποιονδήποτε λόγο.
Επιστροφή χρημάτων σχετικά με είδη ή υπηρεσίες που αγοράστηκαν στα πλαίσια κάποιας προσφοράς, προωθητικού προγράμματος/ενέργειας ή εκπτωτικής περιόδου, θα βασίζεται στην τιμή προσφοράς, προώθησης ή εκπτωτικής περιόδου.

Εγγύηση 
Η εταιρία δεσμεύεται να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωματικό προϊόν, ή προϊόν που έχει υποστεί φθορά ή καταστροφή κατά την μεταφορά του. Εντός 4 ημερών με την προϋπόθεση να υπάρχει διαθέσιμο το είδος ή με άλλο της προτίμησης σας.


Για περισσότερες πληροφορίες είμαστε πάντα στη διάθεση σας είτε μέσω τηλεφώνου, στο 6981143035 είτε μέσω email στο vizantinokosmos@gmail.com